agicstej -

 

100% friss tej mindig!

 • 1 Project 1
  Suspendisse turpis arcu, dignissim ac laoreet a, condimentum in massa.
 • 2 Project 2
  uisque eget elit quis augue pharetra feugiat.
 • 3 Project 3
  Sed et quam vitae ipsum vulputate varius vitae semper nunc.
 • 4 Project 4
  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

A házitejről

"Az érintetlen természet íze!"

Az eddig több menetben átalakított magyar gazdaság – és így a mezőgazdaság is – folyamatosan átalakította a vásárlói igényeket, sok esetben teljesen felszámolva a hagyományos táplálkozási szokásokat. Ennek egyik nagy vesztese Magyarországon a „házi tej”, melynek árusítását –az utóbbi időkig- szinte teljesen felszámolták. Szemben a tőkehús, hal, baromfi értékesítésével. A fogyasztók nagy része nem is találkozott vásárlásai során még ezzel az élelmiszerrel, számukra teljesen ismeretlen ennek kezelése, felhasználhatósága. A házi tej élő anyag. Megfelelő gondoskodást igényel, ellentétben a hűtés nélkül, akár fél évig is eltartható társával. Természetesen az eltarthatóságot eredményező különféle ipari eljárások során a tejnek mind az összetétele, mind az íze, mind a beltartalma jelentősen változik – cserébe a hosszabb szavatossági időért.

A minőségi friss tej előállítása természetesen az állattartó részéről is különleges odafigyelést igényel, nem tudja nélkülözni a gazda gondosságát. Üzemméretünk még lehetővé teszi az állatok egyedi figyelését, gyors beavatkozást a váratlan eseményekbe. A jobb egészségi állapot és kondíció érdekében teheneink tavasztól őszig a legelőn vannak. Élvezik a természetes tartás előnyeit: napsütés, friss levegő, szabad mozgás.

 

„ Az érintetlen természet íze!”

 

A jogszabályok által kötelezően elírt oltásokat és vizsgálatokat elvégezzük. A telep szarvasmarha gümőkórtól, brucellózistól, leukózistól hatóságilag mentes 1994 óta.
A tehenek tápláléka az általunk termesztett kukoricasiló, abrak keverék, lucerna és fűszéna. Ipari adalékanyagot, hozamfokozókat nem használunk. Ezzel a módszerrel természetes élelmiszert állítunk elő.

A fejés napi 2 alkalommal történik az erre a célra kialakított fejőházban, teljesen zárt rendszerben. A kifejt tej 5 percen belül 2-4 ºC-ra hűl a tároló tartályban. Ez kerül értékesítésre. Így a tej az Ön üvegébe kerülve látja meg először a napvilágot. Fogyassza egészséggel!

uc

A tej forralása

Receptek

Google