agicstej -

 

100% friss tej mindig!

  • 1 Project 1
    Suspendisse turpis arcu, dignissim ac laoreet a, condimentum in massa.
  • 2 Project 2
    uisque eget elit quis augue pharetra feugiat.
  • 3 Project 3
    Sed et quam vitae ipsum vulputate varius vitae semper nunc.
  • 4 Project 4
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

A házitejről

A tej forralása:
A tejforralás művelete nem egyenlő a vízforralás műveletével!
Az jelzi a forralás végét, amikor a tej a lábosban elkezd emelkedni! Tovább nem kell főzni! Ezt másképp pasztörizálásnak is nevezik (72°C-on történik), és ezáltal a savanyodást okozó mikroorganizmusok megsemmisülnek.
Két célja van a forralásnak:

  • - Pasztörizálás
  • - Tej frissességének mérése

 

A friss tej forraláskor megemelkedik, ezért kifuthat a lábosból. Ez elkerülhető tejforraló edény használatával, ami a forráspont elérésekor sípoló jelzést ad. Általában dupla falú, ezáltal az odakozmálás veszélye is megszűnik. De kiválaszthatnak külön erre a célra egy lábost is.
A nem friss tejnek magas a savfoka, ebből következik, hogy nem emelkedik fel a hevítés folyamán. Ebből a tejből viszont kitűnő aludttej és túró készíthető!

"Az érintetlen természet íze!"

Receptek

 

 

Google